Fans van Taylor Swift bij de Johan Cruijff Arena
NOS Nieuws

PowNed verwijdert video met Taylor Swift-fans, Ombudsman NPO doet onderzoek

Omroep PowNed heeft een video verwijderd waarin fans van Taylor Swift door een verslaggever voor de gek worden gehouden. In de video, opgenomen bij de Johan Cruijff Arena waar de popster drie concerten gaf, wordt jonge vrouwen gevraagd hoe ver ze zouden gaan voor een 'meet and greet' met hun idool.

Een van de aangesproken meisjes zoent met een vreemde, een ander meisje laat haar borsten zien. Nadien vertelt de verslaggever dat er helemaal geen ontmoeting met Taylor Swift is.

De video stond online met de titel "Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift!", al werd die titel later gewijzigd in "Gillende meisjes laten alles zien voor Taylor Swift!". Op de website van PowNed en het YouTube-kanaal van de omroep is de video nu niet meer te bekijken.

"PowNews wordt gemaakt door en voor jongeren en opereert al bijna 15 jaar op het scherpst van de snede. Aan de rand van de afgrond groeien nu eenmaal de mooiste bloemen. Maar soms donder je wel eens over het randje. Zo ook met het filmpje over de Taylor Swift-fans", schrijft de omroep in een verklaring. "En dan moet je de hand in eigen boezem steken. Daarom hebben we na intern overleg besloten dit item offline te halen."

Klachten ingediend

PowNed-directeur Dominique Weesie zei eerder tegen persbureau ANP dat hij niets offline zou halen. Hij zei ook dat het iedereen vrij stond een klacht in te dienen.

Dat deden tientallen kijkers ook. Bij de Ombudsman van de publieke omroepen zijn "een stuk of zeventig klachten" binnengekomen, zegt NPO Ombudsman Margo Smit tegen de NOS. Naar die klachten doet zij onderzoek. PowNed is daarvan op de hoogte gesteld, zegt Smit.

Bij het Commissariaat voor de Media kwamen eerder ook al klachten binnen. "We gaan daar zorgvuldig naar kijken", liet een woordvoerder toen aan het ANP weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl