NOS NieuwsAangepast

Woedende dj Hardwell breekt optreden af op festival in Roemenië

De Nederlandse dj Hardwell heeft zijn optreden op het SAGA-festival in Boekarest voortijdig afgebroken. Dat is te zien op beelden die bezoekers hebben gedeeld op sociale media.

Hardwell was woedend op de organisatie omdat de apparatuur waar hij mee moest werken slecht zou zijn.

De dj, die eigenlijk Robbert van de Corput heet, drukte nog een paar keer hard op wat knoppen voor hij zijn koptelefoon afgooide, de muziek uitzette en wegliep.

Daarna pakte hij de microfoon en sprak hij zijn publiek op het Roemeense festival woedend toe. "Ik ben helemaal vanuit fucking Nederland gekomen voor jullie, dit fucking festival heeft me niets betaald en hun apparatuur is fucking shit. Ik kan niet optreden zo."

Zichtbaar gefrustreerd beëindigt dj Hardwell zijn optreden:

DJ Hardwell smijt met koptelefoon op Roemeens festival: 'Apparatuur is waardeloos'

Een medewerker van het festival probeerde Hardwell tijdens z'n tirade tevergeefs van het podium te leiden. Daarna liep hij zelf weg.

SAGA is een groot driedaags festival in de Roemeense hoofdstad Boekarest met dit jaar optredens van 150 artiesten zoals Nicki Minaj, Rita Ora en Armin van Buuren. Op Instagram reageert de organisatie van het festival snedig op de kritiek van de dj.

"Nou, Hardwell, sorry dat Rita Ora, Sickick en de dj's op de vijf andere podia op de eerste dag mochten optreden en jij niet. De apparatuur komt net als jij helemaal uit Nederland, en dezelfde apparatuur werkt nu prima tijdens de set van Will Sparks", staat in de verklaring.

"We hebben hard gewerkt aan het opbouwen van SAGA dit jaar. Technische problemen hadden we waarschijnlijk snel op kunnen lossen als jij je set niet zo snel had afgebroken." De organisatie voegt eraan toe dat ze aan alle wensen van Hardwell hebben voldaan, ook de betaling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl