NOS NieuwsAangepast

FBI gaat door met jacht op LulzSec

Hackersgroep LulzSec is vorige week na 50 dagen opgehouden met cyberaanvallen, maar dat betekent niet dat de FBI de jacht op de hackers staakt. Afgelopen week deed de FBI al een inval bij een Amerikaanse vrouw die betrokken zou zijn bij LulzSec en gisteren werd bekend dat er ook een huiszoeking gedaan is bij een tiener die een ex-lid van de groep zou zijn.

Volgens The Wall Street Journal namen de FBI-agenten bij de huiszoeking harde schijven, camera's en ander computermateriaal in beslag. De federale politie bevestigt dat er een inval is gedaan op maandag in de staat Ohio, maar wil er verder niets over kwijt. "Het enige wat ik kan zeggen is dat er niemand gearresteerd is", zegt een woordvoerder tegen persbureau AP.

Cleary

Een andere tiener die ook betrokken zou zijn bij LulzSec werd vorige week wel gearresteerd. De 19-jarige Brit Ryan Cleary werd maandag 22 juni opgepakt en wordt ervan verdacht deel uit te maken van de hackersgroep. Eerder deze week is de Brit op borgtocht vrijgelaten, nadat zijn moeder beloofde dat hij geen toegang tot internet kreeg. Ook kreeg Cleary een elektronische enkelband en heeft hij een avondklok. Naast zijn mogelijke betrokkenheid bij LulzSec wordt Cleary ook verdacht van een DDoS-aanval tegen de website van de Britse Serious Organised Crime Agency.

Met de aanvallen van hackersgroep LulzSec zijn voornamelijk websites tijdelijk uit de lucht geweest en is persoonlijke informatie van gebruikers gepubliceerd. De FBI meldde vorige maand dat ze de prioriteit op computercriminaliteit gaat verhogen. Dit naar aanleiding van de cyberaanvallen op onder andere Google en Sony de afgelopen maanden.

Door: Ikram

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl