NOS Nieuws

Inbreker die 60.000 liter wijn liet weglopen was ontslagen werknemer

Een inbreker die begin dit jaar miljoenen euro's aan wijn door de goot spoelde is waarschijnlijk een oud-werknemer van het bedrijf. De Spaanse politie heeft een vrouw gearresteerd die twee dagen voor het incident haar laatste werkdag had gehad.

Bewakingscamera's legden in februari vast hoe een persoon met een capuchon over het hoofd midden in de nacht door de kelder liep om wijnvaten open te draaien. De inbreker draaide vijf grote vaten open, waarvan er drie gevuld waren.

Op de beelden is te zien hoe de dader door een straal wijn in het gezicht geraakt werd:

Deze inbreker liet 60.000 liter wijn weglopen en blijkt ontslagen werknemer te zijn

In totaal spoelde 60.000 liter wijn door het afvoerputje, ter waarde van 2,5 miljoen euro. Volgens de eigenaar van de wijnkelder had de dader het vooral voorzien op wijn uit het duurdere segment: de Horcajo van 80 euro per fles en de Malabrigo van 45 euro.

De politie ging er al van uit dat het om een bekende van het bedrijf ging, omdat de inbreker ondanks het donker eenvoudig de weg kon vinden. Ook is de tap van een wijnvat voor een leek moeilijk open te krijgen.

De vrouw heeft nog geen verklaring afgelegd waarom ze de wijn liet weglopen. De eigenaar van de wijnmakerij zegt blij en gerustgesteld te zijn dat er iemand is opgepakt, maar noemt het nog altijd zonde dat er zoveel drank verloren ging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl