Politie in Solingen na de explosie
NOS NieuwsAangepast

17-jarige jongen uit Nederland omgekomen bij explosie in Duitsland

In de Duitse stad Solingen is deze week een 17-jarige jongen uit Nederland overleden na een explosie die hij zelf zou hebben veroorzaakt. Dat heeft de Duitse politie gisteren bekendgemaakt, zonder verder details te geven over de tiener.

De ontploffing was dinsdagmiddag op straat in Solingen. De politie vermoedt dat de jongen een fles met een onbekende vloeistof liet vallen, waarna de explosie volgde. Hij liep daarbij zeer ernstige verwondingen op en stierf een paar uur later in het ziekenhuis.

Vier omstanders raakten lichtgewond bij de explosie: een 7-jarig meisje, een 38-jarige man en twee vrouwen van 35 en 45 jaar. Zij werden behandeld in het ziekenhuis.

Eerder deze week maakte omroep WDR deze reportage over de explosie:

Jongen (17) uit Nederland komt om bij explosie in Duitsland

Bij de ontploffing ontstond ook schade aan meerdere panden in de omgeving. Op beelden van WDR is te zien dat de ramen van een fitnessstudio zijn gesprongen.

Ondanks de dood van de vermoedelijke dader doet de Duitse recherche verder onderzoek naar het ontstaan van de explosie. Daarvoor hebben ze contact gelegd met Nederlandse collega's, meldt omroep WDR.

Omwonenden zeggen tegen Rheinische Post dat een café met een wedkantoor mogelijk het eigenlijke doelwit was. Dit café zit in een gebouw dat eigendom is van een criminele Arabische familie, waar volgens WDR eerder een inval was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl