De vertraging is volgens Rijkswaterstaat op dit moment zo'n 80 minuten
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Twee doden bij ongeluk op A73, snelweg weer open

Bij een ongeluk tussen een auto en een vrachtwagen op de A73 bij Nijmegen zijn twee mensen om het leven gekomen. De weg was tot het einde van de middag afgesloten, maar is inmiddels weer open voor verkeer.

Het ongeluk gebeurde rond het middaguur. Verschillende hulpdiensten kwamen ter plaatse, onder meer een traumahelikopter, meldt Omroep Gelderland. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

De snelweg tussen Malden en Nijmegen-Dukenburg was afgesloten tot 16.30 uur, meldt de ANWB. De vertraging was om 13.30 uur 80 minuten, maar om 15.30 uur waren automobilisten nog maar een kwartier extra kwijt.

Meer ongelukken

Op meer plekken in het land was het drukker dan normaal door verkeersongelukken. De A27 tussen Oosterhout en Hank was een paar uur dicht door een ongeluk, de vertraging is daar ongeveer een uur. Een auto reed op de verkeerde weghelft, met een botsing van een tegenligger als gevolg.

Twee mensen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, schrijft Omroep Brabant. Het gaat om een vrouw van 75 en een man van 30. De politie meldt dat de vrouw aan de verkeerde kant van de weg reed.

Advertentie via Ster.nl