Fans kijken naar de eerste wedstrijd van het EK in Amsterdam
NOS Nieuws

NOS maakt tonen EK-wedstrijden op groot scherm goedkoper

De NOS maakt het voor ondernemers goedkoper om wedstrijden van het EK voetbal op grote buitenschermen te vertonen. Ondernemers gaan nu ongeveer 75 cent per verwachte bezoeker betalen, in plaats van 3 euro.

Een meerderheid van de Tweede Kamer deed gisteren een moreel appel aan de NOS vanwege de kosten die ondernemers moeten betalen als ze het EK willen uitzenden op grote schermen. Onder meer PVV, BBB, D66 en SP steunden het initiatief van de VVD om iets te doen aan de prijzen.

De prijs wordt vooraf bepaald op basis van het aantal verwachte kijkers. Het bedrag kan dan relatief hoog uitvallen als het bijvoorbeeld slecht weer is en er minder mensen komen dan verwacht. De aangepaste tarieven gelden met terugwerkende kracht voor het gehele EK.

"De NOS vindt het belangrijk dat iedereen van het Nederlands elftal kan genieten. Het EK brengt mensen samen, of dat nu thuis is of op een groot plein", zegt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NOS Sport. "Met deze aanpassingen wordt er een handreiking gedaan richting de horecaondernemers, en we hopen dat er nu volle pleinen zijn tijdens de wedstrijden van Oranje."

Vanavond om 21.00 uur speelt het Nederlands elftal de tweede wedstrijd in de groepsfase. Tegenstander is Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl