Inwoners van Meizhou maken de straat schoon. De stad kampt al dagen met hevige overstromingen.
NOS Nieuws

Zeker 47 doden in China door overstromingen

In de Chinese provincie Guangdong zijn zeker 47 mensen om het leven gekomen door noodweer, meldt de Chinese staatsomroep. De provincie in het zuiden van het land wordt al dagen geteisterd door hevige regenval met overstromingen, modderstromen en aardverschuivingen tot gevolg.

Alle gemelde doden vielen in Meizhou, een prefectuur met bijna 4 miljoen inwoners, waar de rivieren Songyuan en Shiku buiten hun oevers zijn getreden. De hevigste neerslag viel daar al in het begin van deze week. De lokale weerdienst waarschuwt dat er meer regen op handen is, waardoor de situatie de komende dagen kan verergeren.

Op beelden is de verwoesting goed te zien:

Overstromingen teisteren China na hevige regenval

Eerder deze week werden meer dan 10.000 mensen geëvacueerd uit Meizhou en kwamen 130.000 mensen zonder stroom te zitten, aldus de Chinese staatsmedia. Verwacht wordt dat andere delen van China de komende dagen ook te maken krijgen met noodweer.

Overstromingen heviger en frequenter

Guangdong heeft 127 miljoen inwoners en is economisch een belangrijke regio voor China. Vrijwel ieder jaar vinden er tussen april en september overstromingen plaats, maar de afgelopen jaren zijn die heviger en frequenter geworden.

Dit jaar kwamen er in Guangdong al meermaals mensen om het leven als gevolg van noodweer. Vorige maand vielen er zeker 24 doden doordat een stuk snelweg instortte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl