De basisschool in Oss.
NOS Nieuws

Leerlingen basisschool Oss liepen geen gevaar, bedreigingen kwamen uit buitenland

Leerlingen van de basisschool in Oss die werden bedreigd, liepen geen gevaar. Dat meldt de politie. De bedreigingen die de leerlingen ontvingen, zijn afkomstig uit het buitenland. Op de basisschool, die de afgelopen twee dagen uit voorzorg dicht bleef, wordt morgen weer les gegeven.

Volgens de politie kwamen de dreigementen voort uit een online conflict tussen een minderjarige uit het buitenland en een leerling van de school. Zij hadden al een tijdlang contact via sociale media en ontmoetten elkaar nooit in het echt. Een aantal leerlingen heeft volgens de politie dreigende berichten ontvangen via de chatapp Snapchat.

Verschillende ouders deden namens hun kinderen aangifte. Zij zijn op de hoogte gebracht van de conclusies van het politieonderzoek. De politie geeft verder geen informatie over de jongen die de bedreigingen mogelijk heeft geuit, omdat hij minderjarig is.

'Geen betrokkene uit Oss'

De politie benadrukt verder dat er geen sprake is van een betrokkene uit Oss. In lokale WhatsAppgroepen ging de afgelopen dagen een foto rond van iemand die bij de basisschool gezien zou zijn en iets met de bedreigingen te maken zou hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl