NOS Nieuws•

Reeks explosies in hoofdstad van Tsjaad door brand bij munitiedepot

In Ndjamena, de hoofdstad van Tsjaad, waren afgelopen nacht zware explosies te horen. De oorzaak van de ontploffingen was een brand bij een munitieopslag van het leger. Reuters meldt op basis van ooggetuigen dat er meerdere gewonden zijn en minstens een dode.

Lokale media schrijven dat er granaatscherven op huizen zijn beland. Een winkeleigenaar zou hierdoor zijn geraakt en kwam om het leven, schrijft het persbureau. Het munitiedepot ligt niet ver van het internationale vliegveld. Dat zou geen schade hebben opgelopen.

Een nieuwssite deelt deze video van de explosies:

"Ons huis trilde alsof we werden beschoten", zegt een buurtbewoner tegen Reuters. "Toen zagen we een grote brand bij de legerbasis, rook en explosies." De ontploffingen duurden zeker een uur. Op sociale media worden video's gedeeld van mensen die zouden zijn omgekomen op straat, maar die beelden zijn niet onafhankelijk gecontroleerd.

President Mahamat Idriss Deby zegt dat er een onderzoek is ingesteld naar de explosies. Hij spreekt van menselijke en materiele schade, maar geeft geen details. Hij condoleert de families en naasten van slachtoffers en wenst de gewonden een spoedig herstel toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl