Wekdienst 17/4
NOS Nieuws

Wekdienst 17/6: Wietproef uitgebreid • EU praat over topfuncties

Goedemorgen! De wietproef wordt met nog eens acht gemeentes uitgebreid en de EU-landen komen bijeen om te praten over de topfuncties die te verdelen zijn.

Eerst het weer: in de loop van de ochtend in het oosten en zuidoosten buien, met tussendoor zon. Op andere plaatsen wordt het droog en zonnig. Bij een matige zuidwestenwind wordt het 19 tot 21 graden. In de avond wordt het droog.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het experiment om in meer gemeentes legale wiet te verkopen wordt uitgebreid. Vanaf vandaag zijn er nog acht gemeentes die legale wiet krijgen om te verkopen in coffeeshops. Dat waren er tot nu toe twee.
  • Het EK voetbal gaat door met drie wedstrijden: Roemenië-Oekraïne (15.00 uur), België-Slowakije (18.00 uur) en Oostenrijk-Frankrijk (21.00 uur). Alle wedstrijden zijn live te zien bij NOS.
  • De 27 staatshoofden en regeringsleiders die aangesloten zijn bij de Europese Unie komen aan het begin van de avond bijeen om te praten over de topbanen die verdeeld moeten worden binnen de EU. De naam van demissionair premier Mark Rutte zal ook rondgaan, al is de verwachting dat hij snel gekozen wordt als de nieuwe NAVO-chef. Een definitieve beslissing valt pas later.

Dit is vannacht gebeurd:

Op het parkeerterrein bij de veerterminal in Harlingen staan nog tientallen auto's vast in de modder. De voertuigen zijn van mensen die Oerol op Terschelling hebben bijgewoond. De modderpoel op het terrein ontstond door de vele regen van de afgelopen dagen, zegt de gemeente.

Honderden auto's konden eerder niet voor- of achteruit door de modder. De afgelopen dag werd ongeveer twee derde van alle voertuigen die vastzaten, losgetrokken door trekkers en heftrucks. Vanochtend worden er opnieuw trekkers ingezet om eigenaren van auto's te helpen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Oranjekoorts! De fans in Hamburg konden hun geluk gisteren niet op. Na de bloedstollende EK-overwinning van Nederland op Polen (2-1) was het een groot feest.

Fans in Hamburg blij na overwinning: 'Met twee vingers in de neus Europees kampioen'

Fijne maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl