NOS NieuwsAangepast

Man (39) door politie in been geschoten in Hamburg

De man die eerder vandaag in zijn been werd geschoten door de politie in Hamburg, is een 39-jarige Duitser. Dat meldt het Duitse persbureau DPA.

De man was in de buurt van de fanzone in een horecagelegenheid. In de directe omgeving waren ook Oranjefans om naar de wedstrijd Nederland-Polen te kijken. De man had een pikhouweelachtig voorwerp bij zich en een molotovcocktail die hij dreigde aan te steken.

In de video is te zien wat er gebeurde en hoe de politie ingreep:

Incident vlakbij fanzone Oranje, politie schiet man in been

Duitse media melden dat de man op een groep mensen probeerde af te gaan, waaronder ook voetbalsupporters, maar dat bevestigt de politie niet. Volgens meerdere Duitse media gaat het om een man met psychische problemen.

Het incident lijkt volgens de politie in Hamburg los te staan van de EK-feesten. Er zijn voor zover bekend geen Oranjesupporters betrokken bij het incident. Volgens de politie zijn er ook geen aanwijzingen voor een terroristisch motief.

Getuige

Op NPO Radio 1 vertelde een Oranjefan dat ze schrok van geschreeuw en dat ze vervolgens een man zag met een pikhouweel. Ook zag ze dat de politie meteen ingreep.

Het Nederlands Elftal speelde vanmiddag zijn eerste EK-wedstrijd in Hamburg; het won met 2-1 van Polen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl