De kleding, de dure auto's maar vooral ook de automatische wapens: een bende die verantwoordelijk is voor een reeks gewelddadige overvallen, toont veel overeenkomsten met de film Scarface. Voor hun misdaden lijken de bendeleden Al Pacino's karakter Tony Montana als inspiratie te hebben gebruikt.

De groep is in België bekend als de Scarface-bende en heeft meerdere misdrijven op zijn naam staan. De bendeleden plegen sinds februari van dit jaar overvallen op juweliers en tankstations waarbij geweld niet geschuwd werd.

En nu lijkt het erop dat de criminelen ook in Nederland toeslaan. De politie vermoedt dat de overvallen op geldtransporten in Rotterdam in april en in Amsterdam afgelopen week, het werk zijn van de Scarface-bende. De bruutheid en de professionaliteit van de overvallen tonen veel gelijkenissen.

Overvallen in Nederland

Bij de overval in Rotterdam op waardetransport SecurCash werd gericht geschoten op medewerkers. Twee mensen raakten daarbij ernstig gewond. Bij de overval op het geldtransport in Amsterdam van afgelopen dinsdag, werd ook geschoten, deze keer op politiemensen. De overval liep uit op een achtervolging op de A2, waarbij de daders wisten te ontkomen.

Een van de twee vluchtauto's crashte en werd door de daders in brand gestoken. In die auto werd een deel van de buit teruggevonden. Ze vluchtten in een gekaapte auto in de richting van Eindhoven.

Nu blijkt dat ze nog beter waren voorbereid dan gedacht. Van tevoren gingen ze naar het gebouw van het Korps Landelijke Politiediensten in Amsterdam, waar ze zaken saboteerden. Daardoor konden de agenten niet meteen met hun auto's naar de plaats van het misdrijf rijden. Hoe ze dat precies deden, is nog niet duidelijk.

Er is een groot politieonderzoek gestart. De korpsen van Amsterdam en Rotterdam werken samen om de Scarface-bende op te pakken.

Door: Laura

STER reclame