In Rotterdam botste een tram op een omgevallen boom
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Metro's botsen op omgevallen boom in Rotterdam, ook op andere plekken stormschade

Op meerdere plekken in Nederland heeft harde wind maandag schade veroorzaakt. In Rotterdam reden twee metro's tegen omgevallen bomen, waardoor het metroverkeer ontregeld raakte. Door een boom op een bovenleiding kunnen er geen treinen rijden tussen Amsterdam Centraal en Bijlmer Arena.

Volgens Rijnmond belandden door stevige windstoten meerdere grote takken op het metrospoor tussen Rotterdam-Slinge en Rhoon. De omroep schrijft dat zo'n 350 reizigers geëvacueerd moesten worden. In beide richtingen konden de rest van de dag geen metro's rijden. De Rotterdamse vervoerder RET zette bussen in op het traject.

De metro's raakten fors beschadigd, de bestuurders en passagiers bleven ongedeerd. Een woordvoerder van RET zegt tegen Rijnmond dat de metro's hopelijk morgenvroeg weer rijden. "Maar dat is nog niet honderd procent zeker. Dat hangt af van de reparaties die uitgevoerd moeten worden."

In Rotterdam is het metroverkeer ontregeld door een omgevallen boom:

Metro botst op omgevallen boom

ProRail meldt dat een trein is gestrand vanwege een boom op een bovenleiding tussen Amsterdam en Duivendrecht. Volgens NH moesten de inzittenden geëvacueerd worden.

Dit was ook het geval voor een trein bij station Amstel, meldde ProRail rond 22.00 uur maandagavond:

Er is in beide richtingen geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal en Bijlmer Arena. De NS verwacht dat de bovenleiding vannacht weer is gerepareerd.

Ook tussen Gorinchem en Leerdam vielen bomen op de bovenleiding.

Windkracht 9

In Hoek van Holland nam de windkracht rond 15.50 uur toe naar 9, waarmee er officieel sprak was van storm. In de omgeving knakten meerdere bomen om. Dat gebeurde ook op verschillende plekken in Brabant en Limburg. In Middelburg viel een boom bovenop een auto. In Maastricht viel een boom op het dak van een woning, schrijft L1.

In Middelburg viel een boom op een auto

In Brielle dreigde een steiger bij een huis weg te waaien. Drie mensen zijn volgens Rijnmond aan de steiger gaan hangen tot de hulpdiensten arriveerden. Brandweerlieden hebben de steiger gezekerd.

Maximumsnelheid

In Flevoland werd de maximumsnelheid op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen verlaagd vanwege de harde wind. Ook mocht er een aantal uur niet worden ingehaald, schreef Omroep Flevoland.

Donkere lucht boven de Krommeniër Woudpolder

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl