NOS NieuwsAangepast

Podcast De Dag: als je de ogen op Jemen richt 

Er zijn in de wereld veel bloedige conflicten en oorlogen en sommigen krijgen in het nieuws veel aandacht, anderen veel minder. In een poging die crisisgebieden in de aandacht te houden wordt nu vaak gezegd: 'all eyes on' Rafah, of Congo, of Sudan, of Jemen. Correspondent Daisy Mohr richt de ogen op Jemen. Ze reisde ernaartoe en doet in de podcast verslag.

Jemen, waar het nu bijna tien jaar oorlog is, was al één van de armste landen ter wereld. Maar de crisis als gevolg van 7 oktober en de Gaza-oorlog heeft het leven in Jemen nóg moeilijker gemaakt. Daisy Mohr zag veel armoede, een groeiende cholera-epidemie en onveiligheid. Maar er waren ook sprankjes hoop. Ze ontmoette krachtige jonge vrouwen, die de Qat-kauwende mannen in hun land beu zijn en strijden voor verandering.

Reageren? Mail dedag@nos.nl

Presentatie en montage: Elisabeth Steinz

Redactie: Lieke Loman

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl