Marc Márquez
NOS Sport

Achtvoudig wereldkampioen Márquez verkast naar fabrieksteam Ducati

Motorcoureur Marc Márquez zal volgend jaar de overstap maken van Gresini naar Ducati. De achtvoudig wereldkampioen gaat daar een koppel vormen met Francesco Bagnaia, die de afgelopen twee jaar de wereldtitel pakte.

Márquez veroverde zes keer de wereldtitel in de MotoGP, was een keer de beste in de Moto2 en werd wereldkampioen in de 125cc-klasse.

De 31-jarige Spanjaard tekent voor twee seizoenen bij Ducati, waar hij de plek inneemt van de Italiaan Ennea Bastianini, die naar KTM vertrekt. Márquez reed eerder elf jaar voor Honda.

"Ik ben erg blij dat ik volgend seizoen de kleuren van het Ducati-fabrieksteam mag dragen", aldus Márquez. Zijn huidige team Gresini is een satellietteam van Ducati.

"Vanaf het eerste moment bij Gresini was het mijn doel om te blijven groeien en over te stappen naar het team waar Francesco Bagnaia al twee jaar op rij wereldkampioen is. Ik ben blij dat ik deze grote stap in 2025 kan zetten en ben dankbaar voor het vertrouwen dat Ducati in mij heeft gesteld."

De Spanjaard staat momenteel derde in de WK-stand van het huidige MotoGP-seizoen. Hij won nog geen grand prix, maar eindigde in de laatste vier races drie keer op het podium.

Eerder deze week werd bekend dat WK-leider Jorge Martín aan het eind van het jaar overstapt van Ducati naar Aprilia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl