Hulpdiensten zoeken met sonarapparatuur in het water
NOS NieuwsAangepast

Zoektocht naar vermiste Duitsers in de Maas stilgelegd

Hulpdiensten hebben de zoektocht naar twee vermiste mannen in de Maas bij Venlo gestaakt en gaan morgenochtend weer verder. De twee Duitsers van 21 en 22 jaar sprongen vanochtend vroeg in de rivier. Een 36-jarige man uit Venlo sprong ook, maar wist op eigen kracht op de kant te komen.

Volgens de politie sprong het drietal rond 06.45 in de haven van Venlo in de rivier, schrijft L1 Nieuws. Onder meer met een sonarboot een politiehelikopter en met specialisten in dreggen werd gezocht naar het tweetal.

Telefoon

Een van hen sprong in het water omdat hij zijn telefoon in het water had laten vallen. Een tweede sprong vervolgens zo'n 30 meter verderop in het water om zijn vriend te helpen. De derde deed even verderop hetzelfde.

De stroming van de Maas is ongewoon sterk door de hevige regenval van de afgelopen weken. Ook is het water erg koud. "Die combinatie maakt het erg gevaarlijk", aldus een woordvoerder van de politie.

Duikers

Kort na de melding zijn duikers van de brandweer het water ingegaan. Ook werd een helikopter ingezet.

Vanaf 10.00 uur is er met sonarapparatuur gezocht naar de mannen. Rond 18.00 uur meldde de politie dat de sonarboot mogelijk een of twee personen had getraceerd en dat op die plek sinds 17.30 uur een team bezig was met dreggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl