De politie was massaal aanwezig op het veld
NOS Nieuws

Jeugdwedstrijd Den Haag loopt uit de hand: twee arrestaties

In Den Haag is een jeugdwedstrijd tussen teams van voetbalclubs HBS en ESDO uit de hand gelopen. Met wapenstokken en honden moest de politie uiteindelijk in actie komen. Naast de spelers zochten ook veel toeschouwers de confrontatie met de politie.

Er waren volgens de politie veel agenten nodig om de orde te herstellen. Er zijn twee mensen aangehouden. Een verdachte werd aangehouden voor mishandeling, een ander omdat die bevelen van de politie niet had opgevolgd.

Ook met de politie op het veld bleef het onrustig:

Politie met honden op voetbalveld na uit de hand gelopen jeugdwedstrijd

Twee personen raakten gewond bij het politieoptreden en moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken. Een persoon werd gebeten door een politiehond, hoe de ander gewond raakte meldt de politie niet.

Massale vechtpartij

De wedstrijd ging tussen de onder 16 teams van beide clubs, in het kader van de Haaglanden Cup. Volgens ooggetuigen werd twee keer achter elkaar een penalty gegeven aan HBS, waarna de trainer van ESDO agressief het veld betrad.

De scheidsrechter werd vervolgens belaagd door de spelers en begeleiding van ESDO en vluchtte de kleedkamer in. Vervolgens escaleerde de situatie op het veld, waarna de politie ter plaatse kwam. De politie bevestigt dat de onrust ontstond na een beslissing van de scheidsrechter en spreekt van een massale vechtpartij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl