NOS NieuwsAangepast

Dode na incident op Schiphol, persoon belandt in motor van toestel KLM Cityhopper

Op Schiphol is iemand in de draaiende motor van een toestel van KLM Cityhopper terechtgekomen en overleden. Er is nog niets bekendgemaakt over de toedracht en over het slachtoffer. Zelfdoding wordt niet uitgesloten, het onderzoek naar het incident is nog in volle gang.

Het incident was bij de pier, met een toestel dat op het punt stond om naar het Deense Billund te vertrekken.

Passagiers opgevangen

Schiphol en KLM laten in een reactie weten dat er "vandaag een afschuwelijk incident is geweest waarbij een persoon in een vliegtuigmotor is beland. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en de Koninklijke Marechaussee onderzoekt dit incident." De marechaussee laat weten dat alle passagiers en bemanningsleden van boord zijn en worden opgevangen. Veel inzittenden van het toestel hebben het voorval gezien.

Demissionair minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) spreekt op X van verschrikkelijk nieuws. "Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden van het slachtoffer en de mensen die getuige waren van het ongeval."

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft drie onderzoekers naar Schiphol gestuurd. KLM Cityhopper vliegt met kleinere toestellen van de Braziliaanse fabrikant Embraer, waar 88 tot 132 passagiers in kunnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl