De politie bij de betogers in Den Haag
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Tientallen aanhoudingen bij pro-Palestijnse demonstratie in Den Haag

De politie heeft vanavond tientallen mensen aangehouden bij een pro-Palestijnse demonstratie in Den Haag. Een grote groep betogers had zich verzameld bij de Tweede Kamer.

De betoging begon rond 18.00 uur tegenover het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer. Volgens een verslaggever van Omroep West waren er honderden mensen aanwezig. Ze hadden Palestijnse vlaggen en protestborden bij zich.

De politie riep de demonstranten op om zich te verplaatsen naar de Bezuidenhoutseweg, waar een plek was aangewezen om te demonstreren.

Afgevoerd in bussen

Rond 20.00 uur maakte de politie duidelijk dat de burgemeester de demonstratie had beëindigd en dat de demonstranten moesten vertrekken. Volgens Omroep West sloeg de sfeer om toen niet iedereen naar de agenten luisterde.

De politie heeft vervolgens een groot deel van de betogers ingesloten en aangehouden. De aangehouden demonstranten werden vervolgens afgevoerd in stadsbussen.

De politie laat aan Omroep West weten dat de mensen zijn aangehouden omdat ze weigerden te vertrekken terwijl de demonstratie was beëindigd. Daarnaast zijn er twee mensen aangehouden voor belediging. Rond 21.15 uur waren alle demonstranten weg.

Advertentie via Ster.nl