Een katapult wordt afgevuurd tijdens een demonstratie in Irak in 2019. Foto ter illustratie
NOS NieuwsAangepast

Amerikaanse bejaarde opgepakt voor jarenlang teisteren buurt met katapult

De politie in de Verenigde Staten heeft een 81-jarige man aangehouden die jarenlang zijn buurtgenoten zou hebben geteisterd met een katapult. De man schoot volgens lokale media regelmatig op ramen en autoruiten in zijn woonplaats Azusa in Zuid-Californië. Sommige balletjes gingen rakelings langs mensen.

Het onderzoek naar de serieslingerschieter, zoals de man door de politie wordt genoemd, liep al jaren. Bijna tien jaar geleden kwam de eerste melding binnen, maar tot voor kort had de politie geen idee wie er achter de beschietingen zat. Hij zou in de loop der jaren tientallen keren hebben toegeslagen.

Hoe de politie uiteindelijk op het spoor van de man kwam, is niet bekendgemaakt. Maar volgens de politie werd het "ergens in het onderzoek" duidelijk dat veel van de katapultballetjes waren afgeschoten vanuit de achtertuin van de 81-jarige man. Toen agenten afgelopen vrijdag tijdens een huiszoeking een katapult en bijbehorende balletjes vonden, wisten ze genoeg.

Vastgezet

Waarom de bejaarde man zijn buurtgenoten terroriseerde, is onduidelijk. Volgens de politie koos hij zijn slachtoffers niet willekeurig, maar is het onbekend waarom hij schoot op bepaalde mensen of eigendommen.

De man zit voorlopig vast en mag ook niet op borgtocht vrij. Later vandaag wordt hij voorgeleid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl