NOS NieuwsAangepast

Deel parkeergarage bij ziekenhuis Nieuwegein ingestort, onduidelijk of er slachtoffers zijn

  • KLF Media
    Brandweer kijkt naar het ingestorte deel van de garage
  • KLF Media
    Huldiensten bij de parkeergarage
  • KLF Media
    Een deel van de parkeergarage is ingestort
  • KLF Media
    Huldiensten bij de parkeergarage
  • KLF Media
    Het gebied rond de parkeergarage is afgezet
  • KLF Media
    Hulpdiensten bij het ziekenhuis
  • KLF Media
    Hulpdiensten bij het ziekenhuis
  • KLF Media
    Huldiensten bij de parkeergarage
  • X

Bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is een deel van een parkeergarage ingestort. Het gaat om de hellingen waar de auto's op- en afrijden. De veiligheidsregio sluit niet uit dat er nog mensen onder het puin liggen bij een ingestorte parkeergarage in Nieuwegein. "Alle hellingen van de oprij- en afrijbanen zijn ingestort, niet de parkeervakken", meldt de veiligheidsregio.

Hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig, over eventuele slachtoffers is nog niets gemeld. Een specialistisch team heeft met speurhonden gezocht bij het puin, maar die zijn nergens op aangeslagen. Voor de hulpdiensten is het gevaarlijk om naar binnen te gaan omdat er aan de plafonds stukken puin hangen.

De eerste melding over de instorting kwam rond 22.00 uur. Over de oorzaak van de instorting is nog niets bekend. Er is team met een drone ingezet om overzicht te krijgen, evenals speurhonden. Het ziekenhuis roept mensen op X op om niet naar het ziekenhuis te komen.

Bekijk de eerste beelden:

Meerdere hellingen parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis ingestort

De betaalde parkeergarage van Q-Park op het terrein van het ziekenhuis heeft zes verdiepingen. Of het druk was in de garage is nog niet bekend. Het ziekenhuis heeft in het weekend bezoekuren tussen 15.00 uur en 20.00 uur. Volgens de veiligheidsregio wordt de parkeergarage gebruikt door zowel bezoekers als personeel van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis probeert contact op te nemen met alle medewerkers en bezoekers die zondagavond in het ziekenhuis waren.

In 2017 meldde AD dat een onderzoek is gedaan naar de veiligheid van de vloer van de parkeergarage. Dat werd gedaan omdat de garage eenzelfde soort vloer heeft als de parkeergarage die dat jaar instortte bij Eindhoven Airport. Na onderzoek werd geconcludeerd dat de vloer in Nieuwegein veilig was.

De parkeergarage op Google Streetview

Dit is een van de eerste foto's op sociale media van de instorting:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl