NOS Sport

Handbalsters Venlo heroveren landstitel met twee zeges op Amsterdam

Handbalsters Venlo heroveren in eigen huis landstitel na nieuwe zege op Amsterdam

De handbalsters van Cabooter/Venlo hebben zich gekroond tot landskampioen. Ze wonnen ook de tweede finalewedstrijd van VOC/Amsterdam, dat vorig jaar de beste van het land was. In Limburg werd het 20-19, nadat De Venlonaren vorige week in Amsterdam ook al hadden gewonnen (29-28).

Hierdoor hoeft er geen derde finalewedstrijd gespeeld te worden. Venlo en Amsterdam wisselen de laatste jaren stuivertje wat betreft het landskampioenschap. In 2022 veroverde Venlo de landstitel voor het eerst.

Venlo-coach Robin Gielen nam afscheid met een titel, hij gaat in België aan de slag. Volgens Gielen is er geen mooier afscheid denkbaar: "Dat je niet als favoriet de best of three ingaat en toch over twee wedstrijden wint. Dat is machtig."

De wedstrijd was vanaf het begin boeiend. VOC begon goed (2-4), maar al snel kwam Venlo bovendrijven. De ploeg van coach Gielen, die Venlo twee jaar geleden ook naar de eerste titel loodste, maakte vier goals op rij en leidde halverwege met 10-7. Het viel op dat er uitstekend werd verdedigd.

Comeback Amsterdam na rust

Met dank aan sterk keeperswerk van Venlo-keeper Liza Rovers liep de marge na de pauze op tot vijf goals. Rovers kreeg kramp en zag vanaf de kant hoe VOC uit de as herrees. Ze keerde terug, maar kon niet voorkomen dat VOC zelfs op voorsprong kwam: 16-17.

Er volgden bloedstollende minuten, waarin Venlo uiteindelijk toch weer het verschil wist te maken. In de slotminuten kreeg Amsterdam nog grote kansen om opnieuw terug te komen, maar Rovers kon dit voorkomen.

Volgens Tess van Buren van Amsterdam begon haar ploeg wel met vertrouwen aan de wedstrijd, maar ze vond dat er te veel kansen om zeep werden geholpen. Zeker omdat ze het gevoel had dat VOC na de comeback de zege over de streep kon trekken. "Dat is balen."

Uitblinker Rovers loofde haar teamgenoten en zei dat er als collectief goed gespeeld werd. Ze sprak van een "heerlijke" wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl