NOS Nieuws

Afscheid Youp van 't Hek in Carré 'ongelooflijk bijzondere avond'

Op gympies, met een handdoek om de nek en een bos bloemen van Carré heeft Youp van 't Hek afscheid genomen als cabaretier. "Het is een ongelooflijk bijzondere avond. Het heeft bijna niet in de kranten gestaan, maar ik ga ermee stoppen", grapte hij.

Van 't Hek kreeg een minutenlange staande ovatie van het publiek in Amsterdam. Behalve fans zaten ook zijn gezin en collega's als Jochem Myjer, Yentl en de Boer, Jeroen Woe en Niels van der Laan in de zaal.

De zaal gaf Van 't Hek een daverend afscheid:

Minutenlange staande ovatie bij laatste Youp: 'Het gaat u goed!'

De finale voorstelling van afscheidstournee De Laatste Ronde was de 276e keer dat Van 't Hek solo in Carré stond. In totaal speelde hij in 51 jaar meer dan 6000 optredens uit 28 programma's. "Vind ik veel."

Zijn afscheid noemde hij een weloverwogen keuze. "Op een pak melk staat ook een datum", legde hij zijn redenering uit. "Het was een tip van Harry Mens. Catherine Keyl zei 'wegwezen'. Joe Biden."

Van 't Hek had eigenlijk willen stoppen op 28 februari van dit jaar, zijn 70ste verjaardag, maar dat werd enkele maanden uitgesteld om optredens die waren uitgevallen wegens corona in te halen.

Zijn laatste optreden sloot Van 't Hek muzikaal af: "niet dat kutkonijn" - verwijzend naar zijn kersthit Flappie - maar zijn lijflied Niemand weet hoe laat het is. "Het ga u goed!", groette hij daarna het publiek met een laatste buiging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl