Xavi Hernández
NOS Voetbal

Barcelona stuurt trainer Xavi alsnog weg, opvolger 'binnen paar dagen' bekend

FC Barcelona neemt toch afscheid van trainer Xavi Hernández. Dat heeft de club bekendgemaakt in een persbericht.

Vorige maand besloot het clubicoon dat hij toch bij Barça wilde blijven, nadat hij begin dit jaar zijn vertrek al had aangekondigd. Maar de laatste tijd hing zijn afscheid toch weer in de lucht. Een opmerking van de trainer over de penibele financiële situatie bij Barcelona zou in het verkeerde keelgat van voorzitter Joan Laporta zijn geschoten.

Xavi zei ruim een week geleden dat Barcelona-fans niet te veel van hun club moesten verwachten op de zomerse transfermarkt, aangezien er weinig tot geen geld in kas is. De Spaanse grootmacht kampt met een schuld van 1,2 miljard euro en moest de afgelopen jaren allerlei financiële goocheltrucs uithalen om spelers als Robert Lewandowski naar Catalonië te halen.

Hansi Flick

Xavi had nog een contract tot het einde van volgend seizoen, maar dat wordt ontbonden. Zondag zit hij voor de laatste keer op de bank tijdens het laatste competitieduel tegen Sevilla. De club komt 'binnen een paar dagen' met nieuws over een opvolger. In Spaanse media wordt Hansi Flick, voormalig coach van Bayern München en het Duitse elftal, genoemd als kandidaat.

Xavi werd in 2021 de opvolger van Ronald Koeman bij de Catalaanse club. Hij leidde zijn ploeg in 2023 naar de Spaanse landstitel, maar dit seizoen wist het team geen prijs te pakken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl