NOS NieuwsAangepast

Zeker vier doden na instorten restaurant op Mallorca

Op Mallorca zijn zeker vier mensen om het leven gekomen toen het dak van een horecazaak gisteravond deels instortte. De slachtoffers zijn volgens Spaanse media twee vrouwen op vakantie, een man uit Senegal en een Spaanse werknemer.

Volgens de buitenlandse media loopt het dodental mogelijk nog verder op. Er zijn zeker zestien gewonden, zeven van hen zijn er zeer slecht aan toe en worden behandeld in verschillende ziekenhuizen op het eiland.

Het gaat om de Medusa Beach Club, een restaurant dicht bij het vliegveld in de hoofdstad Palma de Mallorca. Het ligt aan een boulevard, waar veel toeristen komen. Volgens getuigen was het erg druk op het moment dat de instorting gebeurde.

De autoriteiten hebben drie dagen van rouw afgekondigd.

Dit zijn de eerste beelden van de ravage:

Eerste beelden instorting horecazaak Mallorca

Volgens de krant El Mundo kwam het dak rond 20.30 uur deels naar beneden en was het druk in het gebouw. De Spaanse krant El País meldt dat het glazen dakterras van de cocktailbar op de verdieping eronder terechtkwam, waar mensen in een restaurant dineerden.

De vloer van het restaurant zou vervolgens deels zijn ingestort in de kelder. Vermoedelijk was het glazen dakterras te zwaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl