De binnenkant van het Boeing-vliegtuig dat met hevige turbulentie te maken kreeg
NOS NieuwsAangepast

Dode en tientallen gewonden na hevige turbulentie op vlucht Singapore Airlines

Op een vlucht van Singapore Airlines van Londen naar Singapore is iemand omgekomen in een toestel dat te maken kreeg met hevige turbulentie. Het vliegtuig maakte een noodlanding in de Thaise hoofdstad Bangkok. Zeven mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis, onder meer met hoofdletsel.

Het dodelijke slachtoffer is een Britse man van 73 die al langer last had van hartproblemen, zo heeft de directeur van de luchthaven in Bangkok bekendgemaakt. Hij kreeg als gevolg van de turbulentie zeer waarschijnlijk een hartaanval.

De gewonde passagiers werden na de noodlanding uit het vliegtuig gedragen:

Gewonde passagiers van turbulentievlucht uit vliegtuig gedragen

Het toestel, een Boeing 777-300ER, maakte vanmiddag rond 15.45 uur plaatselijke tijd vanwege de turbulentie een noodlanding in de Thaise hoofdstad, waarna meerdere gewonden naar het ziekenhuis zijn gebracht. Volgens de luchtvaartmaatschappij waren er 211 passagiers en 18 bemanningsleden aan boord in het vliegtuig.

23 inzittenden, onder wie leden van de bemanning, liepen lichtere verwondingen op. Ongeveer honderd passagiers kunnen volgens de directeur van het vliegveld in Bangkok vandaag nog verder reizen naar Singapore.

Ambulances op het vliegveld in Bangkok staan klaar om de slachtoffers op te vangen

Singapore Airlines laat weten zijn diepste medeleven te betuigen aan de nabestaanden van het slachtoffer.

Daling van 2000 meter in enkele minuten

Via Flightradar24 is te zien dat het toestel in de buurt van Thailand binnen enkele minuten 2000 meter daalde. 10 minuten later zette het de daling in voor de noodlanding in Bangkok.

Een van de passagiers vertelt aan persbureau Reuters dat iedereen die niet zijn gordel droeg tijdens de turbulentie tegen het plafond werd gelanceerd. "Enkele passagiers sloegen met hun hoofd tegen de bagagerekken en enkele tegen de plek waar de lampen en maskers hangen. Daar braken ze dwars doorheen", aldus de 28-jarige Dzafran Azmir.

Op sociale media zijn beelden te zien waarbij passagiers tegen het plafond worden gelanceerd. Ook de enorme ravage na afloop is te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl