NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Flexwoningen, biografieën en Oekraïne

Afgelopen week ging het in Met Het Oog op Morgen onder meer over de rekrutering van jonge soldaten in Oekraïne. President Zelensky zette zijn handtekening onder een omstreden nieuwe mobilisatiewet. Journalist Michiel Driebergen, die vaak in Oekraïne, is vertelde aan Elisabeth Steinz dat die mobilisatie hard nodig is.

Het kwam met bakken uit de hemel afgelopen week. In grote delen van ons land was er overlast door de extreme regenval. Floris Boogaard, onderzoeker bij kennisinstituut Deltares, vertelde aan Wilfried de Jong dat Nederland zich moet wapen tegen deze steeds vaker voorkomende extremen. In de toekomst komen namelijk nog flink meer zware regenbuien.

In Venlo is een flexwoningproject geopend waar in totaal 800 arbeidsmigranten en Oekraïense vluchtelingen kunnen worden ondergebracht. Het is één van de grootste tijdelijke woonlocaties van Nederland, gebouwd door Kafra Housing. Oprichter van Kafra, Frank van Gool, legde aan Coen Verbraak uit wat ze de arbeidsmigranten in Venlo aanbieden.

Elke derde zondag van de maand schuift Hans Renders aan bij het Oog om nieuwe levensverhalen te bespreken. Als directeur van het Biografie-instituut is hij daarin gespecialiseerd en deze week ging zijn rubriek over sportbiografieën. Maar voordat hij daaraan begon vertelde Renders aan Mieke van der Weij over zijn reis naar New York, waar hij op een congres veel bekende schrijvers sprak.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl