Meerdere ambulances kwamen ter plaatse
NOS NieuwsAangepast

Zeven Drentse amateurvoetballers raken gewond bij val uit open bus

In het Drentse Borger zijn zeven amateurvoetballers gewond geraakt bij een val uit een open bus. Vijf gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor een behandeling of controle, twee anderen zijn naar de huisartsenpost gebracht om te worden gehecht, meldt RTV Drenthe. Volgens een politiewoordvoerder raakte geen van allen levensgevaarlijk gewond.

Het eerste elftal van SV Borger vierde het kampioenschap in de vierde klasse met een tour in een open bus. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse.

Ook werd een traumateam opgeroepen:

Voetballers gewond na val uit open bus

De bus werd bestuurd door de directeur van de club, Klaas Jan de Vries. Volgens De Vries brak in een bocht de reling van de bus af, waarop de spelers van de bus vielen. "Het is vreselijk dat dit gebeurd is", reageert hij bij de regionale omroep.

"Je rijdt heel langzaam door het dorp en in een klein bochtje is het blijkbaar misgegaan. We hoorden ineens dat er iemand van de bus was gevallen. Opeens begonnen allemaal mensen te rennen en bleek dat er meer spelers naar beneden waren gevallen."

De politie doet onderzoek en heeft de bus meegenomen. "Hoe de reling kon afbreken, weet ik niet. Mogelijk hebben de spelers erop gezeten of tegenaan gehangen", zegt De Vries.

Het geplande kampioensfeest in de kantine van de voetbalclub werd vanwege het ongeluk afgelast. Wel konden betrokkenen er met elkaar napraten.

Ook een ongeluk in Duiven

De Gelderlander schrijft dat zaterdagavond ook in het Gelderse Duiven gewonden zijn gevallen bij een val tijdens een kampioensrit van een team van DVV.

Enkele spelers vielen in een bocht van de vrachtwagen. Een van hen is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, een ander is op advies van het ambulancepersoneel zelf naar de huisartsenpost gegaan voor een extra controle. Volgens de voorzitter van de club valt het mee en hebben beiden lichte verwondingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl