Een grote politie-inzet moest de menigte uit elkaar drijven
NOS Nieuws

Vier personen aangehouden na belagen politie Den Haag

De politie in Den Haag heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier mensen aangehouden, nadat zij de politie hadden belaagd. Twee arrestanten kregen een boete. De andere twee zitten nog vast voor belediging en mishandeling.

Rond 02.45 uur kreeg de politie een melding van een reanimatie. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen; die landde op het nabijgelegen Malieveld. Ter plaatse bleek het niet te gaan om reanimatie, maar om een onwel geworden persoon. Deze persoon werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Ruziezoekende menigte

Bij een horecagelegenheid kwamen op dat moment groepen naar buiten die de confrontatie opzochten met elkaar. De politie probeerde de boel te sussen, waarna het geweld zich tegen de agenten keerde. "Een collega werd daarbij mishandeld", aldus de woordvoerder.

Omdat de situatie dusdanig omsloeg, werden meerdere eenheden opgeroepen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het niet vaak gebeurt dat er zo'n grote oproep is tot assistentie. Met wapenstokken en honden kon de politie de groepen uit elkaar drijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl