De motorrijder reed vanmorgen een huis binnen
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Motorrijder die huis binnenreed in Helmond meldt zich bij de politie

De motorrijder die vanmorgen vroeg een huis in Helmond binnenreed met een vuurwapen in zijn hand, is opgepakt. De 30-jarige man uit Helmond meldde zichzelf bij de politie. Eerder op de ochtend zou hij hebben geschoten op een auto vlak bij het huis waar hij binnenreed.

Na het incident was de man gevlucht. In de zoektocht deden agenten een inval bij een huis in de buurt, maar daar werd niemand aangehouden.

Het is voor de politie nog steeds een raadsel hoe de motorrijder in de hal van het huis is terechtgekomen. Omdat het onderzoek nog loopt, is er verder nog weinig bekend over de zaak. Wel laat een woordvoerder weten dat niemand gewond is geraakt.

Videobeelden

Op videobeelden van Omroep Brabant is te zien dat de motor in de hal van het huis aan de Van den Dungenstraat ligt. De regionale omroep schrijft dat de crash vermoedelijk een gevolg is van een mislukte vluchtpoging. Buurtbewoners hoorden vlak daarvoor namelijk schoten. Een auto in de buurt van het huis heeft aan beide kanten kapotte ruiten.

De forensische opsporing en de recherche doen vandaag onderzoek in de straat en in het huis, de omgeving is daarom tijdelijk afgezet.

De ruiten van de auto vlakbij het huis zijn aan beide kanten kapot

Daniëlle en Leo wonen samen met hun vijfjarige zoontje in het huis waar de motor binnen reed. Ze zijn alle drie flink geschrokken, vertelt Daniëlle tegen Omroep Brabant. Door een harde klap werd het gezin vanmorgen vroeg uit de slaap gerukt. "Je schrikt je helemaal kapot", zegt ze. "Ik hoorde gerommel in de hal, we hoorden dat er iemand binnen was."

Eenmaal beneden trof het stel de motor aan in de hal, met daarnaast een man met een pistool in zijn hand. "Hij probeerde de motor nog op te tillen, om te vluchten of zo. Hij zei nog wel 'sorry, sorry, sorry', dus ik had niet het idee dat hij het op ons had gemunt. Maar je schrikt je kapot als iemand met zo'n ding in zijn hand staat."

Motorrijder rijdt huis in Helmond binnen

Daniëlle vindt het vooral erg dat haar zoontje dat ook heeft gezien. "Hij is heel erg geschrokken. Hij zou vandaag op schoolreisje gaan, maar dat wilde hij niet meer."

De bewoonster noemt het pech dat de motorrijder in haar huis terechtkwam. "Ik heb niks op mijn kerfstok." Het rijtuig wordt vandaag weggetakeld, het huis wordt schoongemaakt en de schade hersteld.

Advertentie via Ster.nl