Reddingswerkers bij de passagierstrein in Buenos Aires
NOS Nieuws

Zeker negentig gewonden bij treinbotsing Buenos Aires

Bij een treinbotsing bij de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn zeker negentig mensen gewond geraakt. Een passagierstrein botste tegen een locomotief en een lege goederenwagon.

De passagierstrein was op weg van Buenos Aires naar de noordelijke voorsteden toen die gisteren rond 10.30 uur lokale tijd op een brug in de buurt van de wijk Palermo ontspoorde na een botsing met de goederenwagon. Autoriteiten laten weten nog te onderzoeken waarom de goederenwagon op het spoor stond.

"Er is nog niet genoeg informatie over de omstandigheden rond het ongeluk", stelde de burgemeester van de stad Jorge Macri bij een bezoek aan de rampplek. Hij prees reddingswerkers voor hun snelle handelen.

Het hoofd van de rampendienst vertelt hoe erg de situatie was:

Negentig gewonden bij treinbotsing Buenos Aires

Minister van Transport Franco Mogetta stelde dat "meerdere hypothesen onderzocht worden" over de oorzaak van het ongeval. Volgens hem is niet uit te sluiten dat door diefstal van kabels de seinen niet meer goed werkten.

Tientallen mensen konden ter plekke worden behandeld. Ongeveer dertig mensen met ergere verwondingen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Daarbij werden minstens twee personen met een helikopter vervoerd.

Passagiers vertellen aan media dat de trein enkele minuten op de brug had stilgestaan en daarna hard op de goederenwagon botste. De populaire treinverbinding mag in afwachting van het onderzoek niet worden gebruikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl