Tijjani Babangida
NOS Voetbal

Oud-Ajacied Tijjani Babangida gewond bij auto-ongeluk, broer Ibrahim overleden

Voormalig Nigeriaans international en ex-speler van Ajax Tijjani Babangida is zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk, zo meldt de voetbalbond van het Afrikaanse land aan lokale media. Zijn jongere broer Ibrahim, ex-speler van FC Volendam, overleefde het ongeluk niet.

Tijjani Babangida verkeert volgens de berichten in kritieke, maar stabiele toestand. Het ongeluk gebeurde op de snelweg van Kaduna naar Zaria. In de auto zaten ook de vrouw, zoon en schoonmaakster van Tijjani Babangida en ook zij moesten worden opgenomen in het ziekenhuis in Zaria.

Super Eagles

De nu 50-jarige Tijjani Babangida begon zijn Nederlandse loopbaan in 1991 bij Roda JC, kwam op huurbasis uit voor VVV-Venlo en verhuisde in 1996 naar Ajax, waar hij tot 2003 onder contract stond. De snelle buitenspeler kwam op huurbasis ook nog uit voor Vitesse.

Met Nigeria veroverde Tijjani Babangida olympisch goud op de Spelen van 1996 en hij maakte deel uit van de selectie van de 'Super Eagles' op het WK van 1998. Hij is momenteel president van de organisatie van Nigeriaanse profspelers.

Ibrahim Babangida werd in 1993 in Japan wereldkampioen met Nigeria onder 17. Hij kwam van 1997 tot 2002 uit voor Volendam. Ibrahim Babangida is 47 jaar geworden en wordt vrijdag begraven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl