Noa Lang
NOS Voetbal

Lang kijkt terug op moeilijk seizoen: 'Hamstring, Pfeiffer en drie verkeerde diagnoses'

Een dag na de huldiging van landskampioen PSV deelt Noa Lang een openhartig verhaal op Instagram over zijn blessureleed dit seizoen. De 24-jarige aanvaller stond dit seizoen diverse keren met een hamstringblessure langs de kant en zit nu dicht tegen het einde van zijn revalidatie aan.

Lang speelde in de eredivisie voor PSV slechts 11 duels, waarin hij vier doelpunten maakte.

"Het is mentaal een moeilijk seizoen geweest", zei hij maandag al bij de huldiging. Op het podium bood hij aan alle toegestroomde PSV-fans zijn excuses aan dat hij zo vaak geblesseerd was. Vandaag geeft hij daarover meer toelichting.

Confronterend

"Elke wedstrijd was het confronterend om mijn team te zien spelen, maar zelf niet mee te kunnen doen door een hamstringprobleem, waar ik sinds augustus last van heb, maar pas in januari achter ben gekomen."

Lang zegt dat dit komt doordat hij drie keer verkeerd is gediagnosticeerd. "Het probleem bleek veel erger dan wat er eerst werd verteld", aldus Lang. "En dat verklaarde waarom ik elke keer als ik dan weer minuten begon te maken, ik weer last kreeg van mijn hamstring."

Vreugde bij Noa Lang

Op 27 januari speelde hij zijn laatste wedstrijd: in de thuiswedstrijd tegen Almere City ging de vleugelaanvaller in de 66ste minuut naar de kant. Bij Club Brugge, zijn vorige club, speelde hij in de Belgische competitie vrijwel alles. Hij noteerde respectievelijk 29, 37 en 33 competitieduels.

In de Champions League kwam hij ook maar twee keer in actie dit seizoen voor PSV.

Ziekte van Pfeiffer

Over wat er precies verkeerd is gegaan, geeft de voetballer geen details. "Er zijn fouten gemaakt, maar ik neem niemand iets kwalijk."

Lang deelt ook dat hij de ziekte van Pfeiffer heeft gehad, een virus waardoor je ernstige vermoeidheidsklachten kunt krijgen. Iets waar Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida in 2022 ook last van had.

De international wil met Oranje naar het Europees kampioenschap en staat te popelen om volgend seizoen een grotere rol van betekenis te spelen bij PSV. "Ik weet zeker dat ik volgend seizoen topfit ben en iedereen met het team 'kapot' ga maken", zei hij met kenmerkende bravoure tijdens de tocht op de platte kar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl