NOS NieuwsAangepast

Twee doden en 21 gewonden bij mesaanval ziekenhuis Zuidwest-China

Bij een mesaanval in een ziekenhuis in het zuidwesten van China zijn twee doden en 21 gewonden gevallen, meldt persbureau Reuters op basis van lokale media. De aanval vond plaats in een ziekenhuis in de stad Zhaotong in de provincie Yunnan.

De verdachte is een lokale dorpeling, meldt een lokaal medium in Yunnan, waaruit Reuters citeert.

Op een foto die is gepubliceerd door de door de overheid gecontroleerde nieuwssite The Paper is een man te zien die in de hal van het ziekenhuis een mes richt op een ander, die zelf een lange stok vasthoudt. The Paper deelt ook beelden van politieagenten die bij het ziekenhuis aankomen.

Lokale media melden dat er een verdachte gearresteerd is, maar dat is nog niet officieel bevestigd. Ook een motief voor de aanval is nog niet bekend.

Mesaanvallen

Er zijn de afgelopen jaren meer steekpartijen geweest. Zo waren er meerdere mesaanvallen op scholen. In 2020 verwondde een beveiliger van een kleuterschool in het zuiden van het land 39 mensen met een mes, onder wie 37 kinderen. En vorig jaar kwamen zes mensen om bij een steekpartij in een kleuterschool, onder wie drie kinderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl