NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: De laatste levensfase, herensociëteit The Garrick Club en Vladimir Poetin

Afgelopen week vierde Rusland de overwinning op nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij de viering was er een grote militaire parade en de Russische president hield een speech. Die stond in het teken van de oorlog in Oekraïne. Ook richtte hij zijn pijlen op het Westen. Ruslanddeskundige Hubert Smeets legde aan Chris Kijne uit dat je de speech op verschillende manieren kunt opvatten.

Scenarioschrijver Roos Ouwehand schreef het scenario van de dramaserie De Joodse Raad en Historicus Bart van der Boom maakte een boek over de Raad. Samen werken ze in hetzelfde huis aan nog meer oorlogsverhalen. Met Cees Grimbergen gingen ze in gesprek over hoe ze Dodenherdenking hebben herdacht.

Cathelijne Verboeket-Crul schreef het boek "Het leven loslaten" over haar ervaringen als verpleegkundig specialist palliatieve zorg. Ze heeft bij honderden mensen aan het sterfbed gezeten en vertelt aan Chris Kijne uit waarom ze daar een boek over schreef.

De eeuwenoude herensociëteit The Garrick Club - waarvan ook koning Charles lid is - heeft besloten voortaan ook vrouwen toe te laten in de club. Correspondent Fleur Launspach legt aan Mieke van der Weij uit wat voor een herensociëteit The Garrick Club is.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl