Vreugde bij Matthew Immers en Steven van de Velde
NOS Sport

Beachvolleyballers Van de Velde en Immers winnen pikant onderonsje, Stam en Schoon in halve finale

Het beachvolleybal Elite 16-toernooi in Brasilia heeft in de kwartfinales een pikante Nederlandse broederstrijd opgeleverd. Bij de mannen werden twee Nederlandse duo's aan elkaar gekoppeld, die beide de punten goed kunnen gebruiken om plaatsing voor de Olympische Spelen te realiseren.

Om je als duo te plaatsen voor de Spelen in Parijs, moet je op de Olympische plaatsingslijst bij de beste zeventien koppels zitten. Dat kun je bewerkstelligen door op grote toernooien, zoals de Elite 16 in de Braziliaanse hoofdstad, goed te presteren.

Zodoende stond er veel op het spel toen de duo's Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen (elfde op de plaatsingslijst) en Steven van de Velde/Matthew Immers (zestiende op de plaatsingslijst) elkaar troffen.

De wedstrijd kende een licht verrassende uitkomst: de lager geklasseerde Van de Velde en Immers wonnen in twee sets. Ze versloegen hun landgenoten met 21-16, 21-17 en bereikten dus de halve finale. Daar spelen ze tegen het Duitse duo Nils Ehlers/Clemens Wickler.

Voor Boermans en De Groot eindigde het toernooi in Brasilia in de tussenronde.

Katja Stam en Raïsa Schoon

Ook bij de vrouwen in Brasilia waren er Nederlanders actief. Katja Stam en Raïsa Schoon slaagden er zaterdag in de halve finale te bereiken. Nederlandse duo verloor tegen de Braziliaanse speelsters Barbara Seixas en Carol Salgado de eerste set, maar wist de partij daarna toch nog nipt te winnen: 18-21, 21-19 en 15-13.

Stam en Schoon, die momenteel zesde staan op de Olympische plaatsingslijst, spelen in de halve eindstrijd tegen het als eerste geplaatste Braziliaanse koppel Ana Patricia/Duda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl