NOS Voetbal

Is het vijf voor twaalf bij Vitesse? 'Nee, veel verder, we zitten echt op het randje'

Vitesse's interim-directeur: 'Niet iedereen beseft hoe slecht het hier gaat'

Niet iedereen heeft door hoe penibel de situatie van Vitesse is, stelt Edwin Reijntjes. De interim-directeur van Vitesse heeft de herculestaak de Arnhemse club te redden van de afgrond.

Een gigantische zak geld zou Vitesse helpen. Dan kan de financiering op orde worden gebracht. Een crowdfundactie is inmiddels gestart, met als boegbeeld de onlangs aangetrokken coach John van den Brom. Haast is geboden. De club heeft nog tot 17 mei om de financiering op orde te krijgen.

Het is allang geen vijf voor twaalf meer bij Vitesse. "Het is echt veel verder", zegt Reijntjes. "Iedereen die dit ziet of hoort, wacht niet te lang. We zitten echt op het randje."

"Mensen denken altijd: het zal wel goedkomen. We hebben echt alle steun nodig. Maar ik heb nog steeds het idee dat er partijen zijn die niet beseffen hoe slecht het hier gaat."

Deadline

De deadline van 17 mei is al over twee weken. Dat beseft Reijntjes, maar hij ziet nog mogelijkheden.

"Het besluit naar aanleiding van de vergadering van de 17de komt pas weer een week of twee weken later. Tot aan de uitspraak, die zal ergens eind mei zijn, hebben wij de tijd om zaken voor elkaar te krijgen. Ik kan wel zeggen dat 17 mei zo dichtbij is dat het wel heel moeilijk wordt om al die problemen op te lossen."

Is het vijf voor twaalf bij Vitesse? 'Nee, veel verder, we zitten echt op het randje'

Reijntjes denkt liever niet in problemen. "Die zijn er al genoeg. Die ken ik. We zijn met de mogelijkheden bezig. De mensen hier verdienen ook dat ik samen met Paul van der Kraan eraan ga werken. Want de onzekerheid is enorm."

Toch houdt de interim-directeur hoop. "We zijn op zo veel schaakborden bezig en er is altijd wel een bord waarvan ik zeg: we zijn in de winning mood. Zo houd ik de moed erin."

En: "Als je hier rondloopt, proef je het ook. Ondanks alle ellende geloven mensen er wel in. Als zij er in geloven, wie ben ik dan om te zeggen: ik niet. Ik ga geen lulverhaal ophangen. Ik zie ontzettend veel positieve dingen, waardoor ik er nog steeds in geloof."

De crowdfunding die is gestart, geeft Reijntjes ook moed. "Dat is fantastisch. Het feit dat John hier begint, past in het verhaal dat ik net vertel. Optimisme, positivisme. Het geeft aan hoe de beleving is binnen deze regio. In ieder geval bij de supporters."

Veel Arnhemmers leven inderdaad mee met hun club - maar er zijn ook kritische geluiden:

Geld geven aan noodlijdend Vitesse? 'Hadden ze eerder moeten nadenken'

Geld is waar alles om draait, geld waar dan ook vandaan. "Ideaal gesproken maken we hier weer een Arnhemse club van, maar daar kan ik niet op wachten. Dus wij houden alle opties open", besluit Reijntjes.

"Als er dan een buitenlandse partij zou zijn die Vitesse zou willen overnemen, of er geld in zou willen steken, dan sta ik daar natuurlijk voor open. Onder de voorwaarde dat de licentiecommissie erin meegaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl