Politie heeft een straat in Hainault afgezet
NOS NieuwsAangepast

Man met zwaard doodt jongen van 14 op straat in Londen

In het noordoosten van Londen heeft een man met een zwaard mensen op straat aangevallen. Daarbij is een jongen van 14 om het leven gekomen, meldt de politie. Vier mensen liggen gewond in het ziekenhuis.

De verdachte zou vanochtend met een auto zijn ingereden op een huis in de buitenwijk Hainault. Hij stapte uit met een zwaard en viel twee agenten en verschillende mensen op straat aan.

Een man van 36 werd door agenten overmeesterd met een stroomstootwapen. De politie denkt niet aan een terreurdaad en zegt dat de man alleen handelde. Over zijn motief is verder niets bekend.

Een getuige zegt tegen Sky News dat een van zijn buren een telefoon in handen gedrukt kreeg van de verdachte en "zijn locatie moest doorgeven aan degene aan de andere kant van de lijn".

Volgens de getuige haalde de verdachte van 36 vervolgens een zwaard uit de achterkant van zijn broek. Daarna zag hij hoe de jongen van 14 werd doodgestoken. "Ik zal het gezicht van die jongen nooit vergeten."

Beelden van deurbelcamera's

Koning Charles heeft zijn medeleven betuigd. In een verklaring van Buckingham Palace staat dat hij gevraagd heeft om volledig op de hoogte te worden gehouden. "Hij leeft mee met alle slachtoffers."

Op X schrijft premier Sunak dat hij geschrokken is van het incident. "Mijn gedachten gaan uit naar de betrokkenen en hun families." Ook bedankt hij de hulpdiensten voor hun "uitzonderlijke moed" ter plaatse.

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, roept mensen op beelden van mobiele telefoons en deurbelcamera's te delen met de politie. In de wijk zijn extra agenten op de been om mensen die willen vertellen wat ze hebben gezien te woord te staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl