Zeker 42 doden bij overstromingen in Kenia
NOS Nieuws

Zeker 42 doden na overstroming door damdoorbraak in Kenia

Bij overstromingen na de doorbraak van een dam in Kenia zijn zeker 42 mensen omgekomen. Dat melden lokale media en het Rode Kruis in het land. Onder de doden zijn ook 17 kinderen.

De damdoorbraak gebeurde in Mai Mahiu, een gebied zo'n 55 kilometer ten noorden van de hoofdstad Nairobi. De lokale gouverneur laat weten dat er nog veel slachtoffers onder de modder liggen. Het dodenaantal kan daardoor nog verder oplopen, de reddingsactie is nog in volle gang.

De dam brak door na hevige regenval in het gebied. Op beelden op X is te zien dat het water met grote vaart door de rivier stroomt.

Het Rode Kruis in Kenia is samen met de lokale hulpdiensten en vrijwilligers druk bezig om mensen uit het water en de modder te halen. Op X meldt het Rode Kruis dat meerdere mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Ook de materiële schade die door de damdoorbraak is aangericht is goed te zien:

Veel doden en schade na damdoorbraak in Kenia

In de afgelopen maand zijn er op meerdere plekken in Oost-Afrika overstromingen geweest; ook Tanzania en Burundi kampen met het water. Daar vielen al honderden doden. Volgens lokale autoriteiten zijn er ook zeker 185.000 mensen hun huis kwijtgeraakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl