NOS Voetbal

Na nederlaag bij Sparta kan FC Volendam volgende week degraderen

Bekijk de samenvatting van Sparta-FC Volendam

FC Volendam staat op het randje van degradatie. Na een nieuwe nederlaag, nu bij Sparta Rotterdam (1-0), kan het doek volgende week al vallen.

Als RKC Waalwijk volgende week een resultaat haalt bij Heracles Almelo en Volendam zelf bij Ajax verliest, dan is 'het andere Oranje' gedegradeerd.

Er moest bij FC Volendam veel gepuzzeld worden om tot een opstelling te komen. Zeven spelers miste trainer Regillio Simons op Het Kasteel. Daardoor kreeg Bram van Driel voor het eerst dit seizoen een basisplaats.

Bekijk hier de reactie van Regillio Simons na afloop van Sparta-Volendam:

Simons probeert geloof te houden in handhaving: 'Wij krijgen ook kansen'

Dat Volendam veel spelers miste, bleek wel in de openingsfase. Sparta begon veel sterker aan het duel. Landgenoten Shunsuke Mito en Koki Saito gingen samen op het doel af, maar toen de ene Japanner de andere probeerde te bereiken, zat Volendam-verdediger Buur er nog net tussen.

Niet veel later kreeg Pelle Clement een grote mogelijkheid, maar de Sparta-middenvelder raakte de bal helemaal verkeerd. Het leek slechts een kwestie van tijd voor de openingsgoal zou vallen in Rotterdam.

Volendam beter in de wedstrijd

Daarna kwam Volendam wel steeds beter in de wedstrijd en kreeg Vivaldo op aangeven van George Cox een mogelijkheid om, achter het standbeen langs, de zo belangrijke treffer te maken, maar de bal hobbelde rakelings langs het doel.

De voetballers uit het palingdorp kregen in de rust vervolgens te horen dat concurrent RKC op voorsprong stond. Dat zorgde ervoor dat Volendam nog wat actiever op zoek ging naar de voorsprong. De ploeg van Simons had veel de bal, maar tot groot gevaar leidde dat niet.

Sparta en Volendam worstelden vandaag, soms letterlijk

Hoewel beide ploegen allerminst overtuigden, kwam er toch nog een overwinning voor de thuisploeg. Djevencio van der Kust kwam door over de linkerkant en wist Tobias Lauritsen te vinden voor het doel. De spits van Sparta hoefde alleen maar binnen te tikken en faalde niet (1-0).

Lauritsen maakte zijn elfde van het seizoen en schoot Sparta daarmee naar een achtste plek. De Rotterdammers kunnen zich zo goed als zeker gaan richten op de play-offs om Europees voetbal.

Voor Volendam zijn de druiven flink zuurder. Door het gelijkspel tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht kunnen de Volendammers na een roerig seizoen volgende week, in de uitwedstrijd tegen Ajax, degraderen naar de eerste divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl