PSG baalt

PSG komt niet voorbij laagvlieger Le Havre en verprutst kampioenswedstrijd

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond gevoelig puntenverlies geleden in de Franse competitie. Als er was gewonnen van degradatiekandidaat Le Havre, waren de Parijzenaren kampioen geweest. In plaats daarvan werd in eigen stadion met 3-3 gelijkgespeeld.

Zodoende moet PSG het kampioensfeest nog even uitstellen. Bovendien is het een slechte generale repetitie voor de halve finale van de Champions League, die woensdag op het programma staat. Dan speelt PSG uit tegen Borussia Dortmund.

De stand in de Franse competitie

Cynici zullen zeggen dat trainer Luis Enrique is gelogenstraft voor zijn hoogmoed. Hij liet Kylian Mbappé op de bank beginnen: sinds de sterspeler heeft aangekondigd zijn contract niet te verlengen, speelt hij minder en minder.

Dat resulteerde voor rust in een 1-2 achterstand. PSG werd tweemaal verrast in de counter door het zeer defensieve Le Havre. De koploper scoorde zelf via Bradley Barcola, het talent dat afgelopen zomer voor liefst 45 miljoen euro werd overgenomen van Lyon.

Renaissance in regenachtig decor

Na rust mocht Mbappé aantreden om een resultaat te forceren. Dat lukte slechts moeizaam; via een makkelijk gegeven strafschop kwam Le Havre zelfs op een 1-3 voorsprong in een drijfnat Parc des Princes, waar het negentig minuten onophoudelijk regende.

Achraf Hakimi en Gonçalo Ramos scoorden daarna nog wel, waarmee PSG een terechte comeback maakte. De Parijzenaren waren de enigen die wilden aanvallen en waren duidelijk de betere ploeg. Het gelijkspel is echter nog niet genoeg voor het landskampioenschap.