NOS Voetbal

'Liverpool en Feyenoord akkoord over transfersom Slot, deal snel beklonken'

Arne Slot is zo goed als zeker de nieuwe trainer van Liverpool. De gezaghebbende transferexpert Fabrizio Romano, Voetbal International en AD Sportwereld melden dat Feyenoord en Liverpool een akkoord hebben bereikt over de transfersom van de 45-jarige oefenmeester.

VI meldt dat vrijdagmiddag de laatste details zijn besproken en dat op zaterdag het definitieve akkoord zal worden gegeven.

De overstap hing al in de lucht. Slot wond er gisteren rond het eredivisieduel van Feyenoord bij Go Ahead Eagles geen doekjes om: hij wil graag naar Liverpool en de clubs zijn in gesprek.

Slot wordt bij Liverpool de opvolger van de Duitser Jürgen Klopp, die met de club alle mogelijke prijzen won. Nog nooit had Liverpool een Nederlandse trainer, al is de Limburger Pepijn Lijnders momenteel assistent-trainer van Klopp.

Slot komt in Liverpool enkele landgenoten tegen: momenteel spelen Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch bij 'The Reds.'

Klopp blij met Slot

Klopp liet eerder op vrijdag weten dat hij Slot als een goede opvolger ziet. "Als hij het wordt, is dat een goede keuze", zei de Duitser op een persconferentie. "Ik vind het mooi hoe hij zijn team laat spelen."

Liverpool-coach Klopp lovend over Slot: 'Goede keuze, als hij het wordt'

Feyenoord moet naar alle waarschijnlijkheid dus op zoek naar een nieuwe trainer.

De naam van Joseph Oosting, die momenteel erg succesvol is bij FC Twente, werd veelvuldig genoemd. Hij is echter van plan om zijn contract bij de Tukkers te verlengen. Dat is "zo goed als zeker", meldde hij aan de NOS.

Kijk hieronder naar drie fragmenten uit Studio Voetbal over de transfer van Arne Slot naar Liverpool en over de mogelijke opvolgers van Slot bij Feyenoord:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl