NOS NieuwsAangepast

Investeringsfonds achter Douglas en Lipton naar de beurs, koers stijgt 23 procent

Investeringsfonds CVC is naar de beurs. Het bedrijf heeft een notering in Amsterdam en haalde ruim 2 miljard op. Bij opening van de handel steeg het aandeel met bijna 23 procent.

Groots werd die beursnotering niet gevierd. Het bedrijf liet de traditionele gongslag aan zich voorbij gaan. Op Beursplein 5 hangt alleen een vlag met de naam CVC.

Het bedrijf blijft graag in de luwte, maar is een heel grote speler in de financiële wereld. Het bedrijf heeft in ruim 120 bedrijven wereldwijd geïnvesteerd.

Thee en voetbal

Onder de merken die onder CVC vallen, zijn parfumerieketen Douglas en theemerk Lipton. Dat laatste merk nam het fonds in 2021 over van Unilever. CVC heeft ook geïnvesteerd in diverse sportdivisies, zoals de Spaanse voetbalcompetitie en het vrouwentennis.

In Nederland heeft het fonds een meerderheidsaandeel in AnQore, een leverancier van chemicaliën gevestigd op het Chemelot-terrein in Geleen.

Eerder beursgang uitgesteld

CVC wilde al eerder naar de beurs in Amsterdam, maar dat werd uitgesteld vanwege de oorlog in Oekraïne en daarna vanwege de spanningen in het Midden-Oosten. De beurs was in die tijd onrustig en dat is geen gunstige situatie voor een bedrijf om geld op te halen.

Cosmeticaketen Douglas is zelf ook dit jaar de beurs op gegaan, in Frankfurt. Daar ging de beursgang niet als gehoopt, het bedrijf haalde minder geld op dan het wilde binnenhalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl