NOS NieuwsAangepast

Wieken van Moulin Rouge in Parijs afgebroken, geen gewonden

Voorgevel Moulin Rouge in Parijs beschadigd

In Parijs zijn de wieken van de molen van het beroemde cabarettheater Moulin Rouge afgebroken. Op beelden is te zien dat de wieken op straat liggen.

Volgens de brandweer in Parijs vielen er geen gewonden. Ook is er verder geen instortingsgevaar. Het ongeluk gebeurde afgelopen nacht tussen 02.00 en 03.00 uur.

De afgebroken wieken hebben ook de voorgevel beschadigd. De eerste drie letters van de naam van het theater raakten los. Op het moment van het ongeluk was de Moulin Rouge gesloten. De letters en de wieken werden vanochtend opgeruimd.

De officiële oorzaak is nog niet bekend, maar volgens de directie van Moulin Rouge vielen de wieken door een technisch probleem naar beneden. Directeur Jean-Victor Clerico zegt in een persverklaring dat het gebouw 24 uur per dag bewaakt wordt, vooral op de daken. Er is volgens hem geen opzet in het spel.

Sinds de oprichting van het theater in 1889 is het nooit eerder gebeurd dat de wieken loslieten. Wel brandde het iconische theater in 1915 helemaal af, waarna het herbouwd is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl