Arkadiusz Milik en Timothy Weah (Juventus) juichen

Oud-Ajacied Milik schiet Juventus naar finale Coppa Italia

Juventus heeft voor de 22ste keer de finale van de Coppa Italia bereikt. De veertienvoudig bekerwinnaar uit Turijn verloor dinsdagavond weliswaar met 2-1 van Lazio, maar had de eerste wedstrijd van het tweeluik met 2-0 gewonnen van de Romeinen.

Het doelpunt van voormalig Ajax-speler Arkadiusz Milik in de 83ste minuut was dus voldoende om op woensdag 15 mei de finale van het Italiaanse bekertoernooi te mogen spelen.

De tegenstander wordt woensdagavond bekend, als Atalanta en Fiorentina tegen elkaar spelen. Het eerste duel werd met 1-0 gewonnen door Fiorentina.

Twee keer Castellanos

Lazio Roma kwam al vroeg op 1-0. Valentín Castellanos torende hoog boven zijn tegenstander uit en knikte raak.

Vreugde bij Taty Castellanos (rechts)

De Argentijn was direct na rust ook verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van de thuisploeg. Castellanos was sterk in het duel met Bremer en schoot beheerst de 2-0 binnen.

Juventus bakte er weinig van en kwam uit het niets op 2-1 dankzij invallers Timothy Weah en Milik. De Amerikaan gaf strak en hard voor en Milik, nog geen minuut in het veld stond, tikte van dichtbij raak.