Danny Makkelie
NOS Voetbal

Makkelie enige Nederlandse scheidsrechter op EK voetbal

Scheidsrechter Danny Makkelie is door de UEFA geselecteerd voor het Europees kampioenschap voetbal van komende zomer. Hij is de enige Nederlander die deel uitmaakt van de elitegroep van achttien arbiters voor het EK. Als assistent-scheidsrechters neemt hij Hessel Steegstra en Jan de Vries mee.

Vier andere Nederlanders reizen ook af naar Duitsland, zij het in een andere rol. Pol van Boekel en Rob Dieperink zijn geselecteerd als videoscheidsrechters, terwijl Serdar Gözübüyük en Johan Balder meegaan als vierde officials.

Voor Makkelie wordt het zijn tweede EK. Op de vorige editie, die vanwege de coronapandemie werd gespeeld in 2021, floot hij vier duels, waaronder de halve finale Engeland-Denemarken. Destijds leidde landgenoot Björn Kuipers de finale. Die is inmiddels gestopt als professioneel scheidsrechter.

Argentijn in Europees gezelschap

De opvallendste naam op de scheidsrechterslijst voor het EK is Facundo Tello, een Argentijn. De UEFA maakt bekend dat hij zich ook voegt bij de groep Europese scheidsrechters voor het EK, als blijk van de goede band tussen de Europese en Zuid-Amerikaanse voetbalbonden.

"Alle gekozen scheidsrechters hebben consistent gepresteerd naar de hoogste Europese maatstaven", meldt de UEFA. "Ze zijn buitengewoon goed voorbereid en we hebben er het volste vertrouwen in dat ze hun kwaliteiten op het toernooi zullen laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl