NOS NieuwsAangepast

Podcast De Dag: kroonprinses Amalia, niet verlegen en zelfbewust

Morgen wordt Koningsdag gevierd in Emmen. Al 10 keer ging de dochter van koning Willem-Alexander mee om z'n verjaardag te vieren. Wat voor prinses zien we door de jaren heen? Al vanaf de eerste keer tekent zich af hoe Amalia is: niet verlegen. En door de jaren heen verschijnt ze steeds zelfverzekerder voor de camera's en microfoons.

Koningshuisverslaggever Jozephine Trehy vertelt in podcast De Dag hoe de kroonprinses een steeds prominentere rol inneemt. Ze ziet Amalia razendsnel ontluiken tot iemand die weet wat ze moet doen en daar ál in berust. Maar de prinses had wel gehoopt nú nog even meer van het gewone leven te kunnen genieten, voor ze koningin wordt. Dat lukt niet vanwege bedreigingen.

Reageren? Mail naar dedag@nos.nl.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl