NOS Voetbal

PSV-directeur ziet nieuwe Champions League zitten: 'Weer achtste finales halen'

PSV-directeur Brands: 'Kijk uit naar nieuwe opzet Champions League'

Algemeen directeur Marcel Brands van PSV kijkt vol verwachting uit naar de nieuwe opzet van de Champions League van komend seizoen. Hij denkt dat de club uit Eindhoven net als dit seizoen de achtste finales van het toernooi kan halen.

De groepsfase van de Champions League gaat verdwijnen en wordt voortgezet met een ranglijst van 36 clubs. De beste acht clubs plaatsen zich na acht speelronden direct voor de achtste finales, de nummers 9 tot en 24 spelen een tussenronde. De clubs tussen plaats 25 en 36 zijn Europees uitgevoetbald.

PSV werd dit seizoen in de achtste finales uitgeschakeld door Borussia Dortmund, dat inmiddels tot de halve finales is doorgedrongen.

"Ik ben wel positief. Je moet je niet rijk rekenen, maar het moet mogelijk zijn om bij de eerste 24 te komen", aldus Brands in NOS Studio Voetbal. "Dan speel je in ieder geval de tussenronde en dan moeten we kijken of weer de achtste finales kunnen halen."

Zo werkt de nieuwe opzet van de Champions League

De nieuwe opzet zorgt er wel voor dat de toch al overvolle voetbalkalender twee extra speelronden krijgt. De groepsfase van de Champions League ging tot en met dit seizoen over zes wedstrijdronden.

Brands is desondanks positief gestemd. "Je krijgt twee wedstrijden erbij. We moeten het nog afwachten, maar ik kijk er wel naar uit."

Bosz gouden greep

PSV raast met grote vaart richting de 25ste landstitel en het eerste kampioenschap sinds 2018. Brands kreeg vorig jaar bij trainer Peter Bosz, die dit seizoen een ijzersterk team heeft neergezet, direct een goed gevoel om de plots opgestapte Ruud van Nistelrooij op te volgen.

"Toen Ruud stopte zijn we op de zaterdag voor de laatste wedstrijd tegen AZ naar Peter gereden om te praten. Een week later hebben we nog een gesprek gehad. Toen kreeg ik het gevoel dat het kon lukken, omdat hij enthousiast was", aldus Brands.

Bosz liet in die periode herhaaldelijk via de media weten dat hij een eventuele terugkeer bij Ajax zag zitten. "Ik vroeg hem ook al bij het eerste gesprek: 'gaan we in concurrentie met Ajax?' Maar hij was heel stellig dat dit niet het geval was."

Brands over aanstelling Bosz bij PSV: 'Ajax was volgens hem niet in beeld'

Brands stond in de uitzending ook kort stil bij de kwetsuur van steunpilaar Sergiño Dest, die zaterdag op de training een "serieuze knieblessure" heeft opgelopen.

De Amerikaan lijkt het einde van het seizoen te missen. "Het gebeurde op een raar moment, niet eens in een duel. We zullen maandag meer weten over de ernst", vertelde Brands.

Gesprekken met Barcelona

De algemeen directeur zei dat PSV deze week met het management van Dest heeft gesproken over een langer verblijf in Eindhoven. De vleugelverdediger is nog eigendom van FC Barcelona, maar PSV heeft een koopoptie van ongeveer 10 miljoen euro op de huurling.

Brands antwoordde positief op de vraag of de gesprekken met de zaakwaarnemer van Dest goed verlopen. "Wij geloven in Sergiño als speler, we zouden hem graag willen houden."

Brands voegde eraan toe dat Dest, dit seizoen een van de belangrijkste spelers bij PSV, steeds meer overtuigd is geraakt om langer bij de club te blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl