Een eerdere herdenking van de Armeense genocide
NOS Nieuws

Wekdienst 21/04: Herdenking Armeense genocide • Bekerfinale Feyenoord-NEC

Goedemorgen! In Amsterdam wordt vandaag de Armeense genocide herdacht. En in Rotterdam is de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC.

Eerst het weer: Vandaag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af, in het noorden en op de Wadden krijgt de zon de meeste ruimte. In het binnenland komt nog een enkele bui voor. Bij een matige noordoostenwind wordt het maximaal 10 of 11 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Amsterdam is de jaarlijkse herdenking van de Armeense genocide. De ambassadeur van Armenië, burgemeester Halsema en Tweede Kamerleden Ceder en Van der Plas zullen toespraken houden.
  • Om 09.00 uur begint in Shanghai de grote prijs van China. De race, waar Max Verstappen van pole position start, is te volgen via een liveblog op NOS.nl. Een samenvatting is vanaf 19.00 uur te zien op NPO 1.
  • In België is de wielerkoers Luik-Bastenaken-Luik. De race, zowel die van de mannen als de vrouwen, is vanaf 13.15 uur live te volgen op NPO 1.
  • Vanavond (18.00 uur) spelen Feyenoord en NEC tegen elkaar in de KNVB-bekerfinale. NEC kan voor het eerst in de historie van de club de beker winnen. De wedstrijd is te volgen via een liveblog op NOS.nl, in de NOS-app en via een rechtstreeks verslag op NPO Radio 1.

Wat heb je gemist?

In Japan zijn twee helikopters van de marine neergestort, mogelijk nadat ze tegen elkaar aan waren gevlogen. Daarbij is zeker één inzittende om het leven gekomen, naar de zeven anderen wordt nog gezocht.

Volgens het Japanse ministerie van Defensie lijkt het erop dat de helikopters zijn neergestort tijdens een nachtelijke oefening in de buurt van de vulkanische Izu-eilanden in de Stille Oceaan.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Gisteren ontstond er een zinkgat in het midden van een weg in Venlo. Een automobilist kon niet meer op tijd uitwijken en reed het zinkgat in. De drie inzittenden raakten niet gewond.

"Je ziet het meestal op het nieuws voorbijkomen, maar je denkt dat je het zelf niet meemaakt", zei de eigenaar die de auto nog geen dag in haar bezit had.

Auto zakt in zinkgat in Venlo: 'Ik had 'm net nieuw'

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl